Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România susține aderarea Turciei la UE

București: România susține aderarea Turciei la UE

DISTRIBUIȚI

comanescu-veysi-kaynak146157 – 09092016 –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut, la 8 septembrie 2016, o întrevedere cu viceprim-ministrul Guvernului Republicii Turcia, Veysi Kaynak, în cadrul vizitei oficialului turc în România. Vizita se încadrează în ritmul dinamic al dialogului politic dintre România şi Republica Turcia, circumscris Parteneriatului Strategic și relațiilor tradiționale dintre cele două state, informează MAE.

Întrevederea a oferit prilejul reafirmării stadiului foarte bun al cooperării bilaterale a României cu Republica Turcia, reflectat în dialogul bilateral la toate nivelurile.

Ministrul Lazăr Comănescu a asigurat de deschiderea României pentru consolidarea, în continuare, a relaţiilor bilaterale româno-turce, inclusiv a cooperării economice, unde există un important potenţial de dezvoltare.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, ministrul român a reconfirmat interesul României pentru menținerea unei Republici Turce stabile, membru al NATO şi partener cheie al UE, ancorat în valorile europene.

A amintit că România a condamnat încercarea de lovitură de stat şi a reiterat sprijinul ferm pentru autorităţile constituţionale, alese în mod democratic, ale Turciei, exprimând, regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi persoanele rănite în aceste evenimente. A exprimat convingerea că situaţia internă va reveni la normalitate, astfel încât Turcia să continue să se dezvolte ca o ţară stabilă, cu instituţii solide, bazate pe valorile democratice.

Totodată, a transmis sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE, considerând că este în interesul ambelor părţi ca procesul de aderare să continue. A apreciat, în context, asigurările date de partea turcă în privinţa menţinerii obiectivului strategic de aderare la UE.

În ceea ce privește situaţia instituţiilor de învăţământ Lumina, ministrul Comănescu a reiterat faptul că toate instituțiile de învățământ din România activează în conformitate cu legislația românească în vigoare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.