Acasă Politic SUA: Vizită la nivel înalt în România a noului preşedinte american

SUA: Vizită la nivel înalt în România a noului preşedinte american

DISTRIBUIȚI

George Maior146050 – 02092016 –  Ambasadorul României în SUA, George Maior, speră ca anul viitor, în contextul alegerilor prezidenţiale din America, să existe o vizită la nivel înalt în România a noului preşedinte american, anunță Digi24. Maior a afirmat că a avut ocazia să discute de două ori cu preşedintele SUA, Barack Obama: ”Domnia sa are o părere extraordinară despre consistenţa reală a Parteneriatului strategic. Haideţi să vedem lucrurile în dinamica cotidiană”, a spus Maior.

El a dat ca exemplu dialogul dintre SUA şi România, deciziile privind scutul antirachetă, vizitele şi întâlnirile de la nivel înalt, ale fostului preşedinte Traian Băsescu dar şi ale actualului preşedinte, Klaus Iohannis.

”Sperăm ca, într-adevăr, la nivel strategic, având în vedere evoluţiile din Rusia, Turcia, Orientul Mijlociu, criza din Ucraina, criza refugiaţilor, şi rolul special al României ca stat sigur, predictibil, cu o politică coerentă de securitate, să existe anul viitorul, o nouă administraţie, o vizită la nivel înalt, fie în România, a noului preşedinte. ”Indiferent de forţele care vor câştiga, pentru că până la urmă sunt şi nişte forte în spate, valoarea relaţiei strategice este bine apreciată şi cunoscută şi în Partidul Republican şi în Partidul Democrat”, a declarat Maior. –  PROMPT MEDIA

foto:ziuanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.