Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: USR a prezentat candidații pentru Diaspora. Printre ei, un tehnocrat

București: USR a prezentat candidații pentru Diaspora. Printre ei, un tehnocrat

DISTRIBUIȚI

candidati-usr 146881 – 13102016 –  Nicușor Dan, președintele USR, l-a prezentat într-o conferință de presă, pe Manuel Costescu, candidatul care deschide lista pentru Camera Deputaților, circumscripția Diaspora. Manuel Costescu a fost secretar de Stat în guvernul condus de Dacian Cioloș, funcție la care a renunțat pentru a se implica în proiectul USR.

”Mi-am dat seama de când am plecat din țară, din 1995, că voi dori să mă întorc. Cu toate acestea, momentul niciodată nu părea propice. Am crezut că doar pentru mine nu părea propice, până când am început să mă întâlnesc cu tot mai mulți români. Am văzut că acest moment propice se traduce prin numere, 74% din intervievații de către Liga Studenților Români din Străinătate arată că ei nu doresc să se întoarcă din cauza mediului guvernamental și politic. De ce? Cu aceiași oameni nu poți să faci schimbarea. E necesar să ai oameni noi, pentru o schimbare în bine. Acești oameni își doresc schimbarea. Schimbarea bineînțeles că e pe buzele tuturor. Cred că această echipă aduce oameni noi, oameni a căror credibilitate nu poate fi pusă în discuție. Doresc să mă implic și eu în acest proiect”, a declarat Manuel Costescu.

Liderul USR a anunțat și că peste o săptămână alți membri ai Guvernului Cioloș se vor alătura USR: ”E vorba de 5-6 miniștri și secretari de Stat, cu care suntem în discuții, nu știm câți dintre ei vor veni. Pentru fiecare dintre ei a fost o dilemă. Au un mandat limitat în care vor să termine lucrul pe care l-au început, pe de altă parte ar veni să ajute USR”.

Întrebat de jurnaliști dacă USR va face o alianță cu PNL, Nicușor Dan a subliniat, din nou, că nu, nici înainte, nici după alegeri. ”E posibil să sprijinim același prim-ministru și acel potențial prim-ministru e Dacian Cioloș. Discuții nu au fost cu PNL” a declarat președintele USR.

Cine sunt candidații USR pentru Diaspora

Nicușor Dan a anunțat că USR a adunat 7.300 de semnături de la românii care trăiesc în afara țării, în toate colțurile lumii, din Bulgaria până în Japonia, a mulțumit echipei care s-a ocupat de strângerea lor și le-a garantat alegătorilor că vor avea cu cine să voteze pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare. ””Asta este promisiunea pe care o facem românilor, vom oferi liste de oameni pe care să poată să-i voteze”, a declarat Nicușor Dan.

Clotilde Armand, vicepreședinte al USR, a salutat intrarea lui Manuel Costescu în USR și i-a prezentat pe candidații USR pentru Camera Deputaților și Senat.

Camera Deputaților:

Manuel Costescu e un sibian care s-a specializat în investiții și a ajuns executive director la J.P. Morgan Londra. În ultimul an a fost secretar de stat în guvernul Cioloș, conducând Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat. De-a lungul timpului a lucrat la mari companii din New York sau Londra și a urmat cursurile MIT School of Management și Harvard Kennedy School of Government.

Nicolae Daniel Popescu locuiește în Anglia și e originar din Câmpulung Moldovenesc. În prezent lucrează ca manager la Centrul Național de Informare și Recunoaștere Academică din Marea Britanie. Este unul dintre cei care au fondat Rețeaua Profesioniștilor Români din Străinătate, o platformă socio-profesională dedicată românilor din Diaspora.

Irina Galupa este avocat în Baroul Paris, specializată în drept internațional.

Anca Sawaya locuiește în Paris și are dublă cetățenie, româno-franceză. E specialistă în resurse umane, a absolvit facultatea de litere din cadrul Universității din București și lucrează la o companie franceză de head hunting, unde se ocupă cu recrutarea de personal în top-level management și middle management.

Adela Miron locuiește în Scoția, unde a construit de la zero o afacere de succes în domeniul stomatologiei. A studiat în Londra atât științele politice, cât și asistența socială. De-a lungul timpului a lucrat în domeniul protecției copilului și protecției persoanelor cu dizabilități.

Larisa Stancu a studiat management și inginerie economică.

Senat:

Radu Mihail trăiește la Paris, este specialist în management în domeniul comunicațiilor. A lucrat pentru Orange și Motorola. Este antreprenor și s-a implicat în proiecte sociale în Fondation de la 2eme Chance, o fundație franceză de utilitate publică pentru reinserția persoanelor precare.

Cerasella Ponta este asistent educațional și cultural la Roma, se ocupă cu integrarea copiilor cu dizabilități în procesul de educație.

Emanuel Stoica, absolvent de MIT, fost președinte al Asociației Studenților Români la MIT, este cercetător doctorand în finanțe la Ecole des Haute Etudes Commerciales de Paris, o prestigioasă școală europeană de business, care formează lideri în domeniu.

Bogdan Marius Ion locuiește în Hamburg și este inginer în construcții aerospațiale. A fost angajat sau consultant în companii importante din Europa precum Airbus și Premium Aerotec. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.