Acasă Politic Titlul de călătorie pentru românii din afara țării ar putea fi eliberat...

Titlul de călătorie pentru românii din afara țării ar putea fi eliberat electronic

DISTRIBUIȚI

 170393– 02112023  – Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, salută votul unanim acordat de către deputații din comisiile parlamentare ale Camerei Deputaților asupra proiectului care va digitaliza cel mai important document emis de către secțiile consulare ale României în străinătate – titlul de călătorie – necesar pentru românii care nu mai posedă un document de călătorie valabil.

”După un an de când am depus în Parlament propunerea legislativă pentru digitalizarea serviciilor consulare, proiectul a primit raport de adoptare în ultima comisie raportoare, Comisia pentru politică externă. Le mulțumesc colegilor parlamentari care au votat în unanimitate adoptarea legii și care au înțeles că de beneficiile acestei legi se vor bucura atât cei peste 5 milioane de români care trăiesc în afara țării, cât și toți românii care călătoresc în străinătate în scop turistic sau în interes de serviciu”, anunță Valentin Făgărășian, deputat de Diaspora.

Săptămâna viitoare, legea va intra pentru vot final în Camera Deputaților, cu raport de adoptare, și va merge la Președintele României în vederea promulgării. După publicarea în Monitorul Oficial, autoritățile române au la dispoziție 6 luni să implementeze soluțiile informatice pentru eliberarea titlurilor de călătorie în format electronic și pentru recunoașterea documentelor electronice emise de alte state ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.