Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: DIICOT va fi sprijinita de propria unitate de investigatii financiare

București: DIICOT va fi sprijinita de propria unitate de investigatii financiare

DISTRIBUIȚI

raluca-pruna147035 – 20102016 – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) va fi sprijinita de propria unitate de investigatii financiare, a declarat joi ministrul Justitiei, Raluca Pruna, in cadrul conferintei Pan-Europene a Oficiilor Nationale de Recuperare a Creantelor provenite din infractiuni, organizata la Bucuresti.

Ea a precizat ca Ministerul Justitiei, cu sprijinul nemijlocit al sistemului judiciar, aproape a finalizat doua proiecte de acte normative prin care, pe de o parte, se va genera o crestere a posibilitatilor legale de folosire a confiscarii extinse, inclusiv de la terti, iar, pe de alta parte, se va consolida capacitatea DIICOT, care va fi sprijinita de propria unitate de investigatii financiare.

”Cred ca sunt cele doua piese mici, dar importante care lipsesc unui cadru absolut complet pentru a putea finaliza cu succes astfel de dosare. Aceste proiecte legislative vor facilita si mai mult o buna urmarire si recuperare a produsului infractiunii. (…) Ideea este sa facem din DIICOT o structura specializata la fel de puternica precum structura specializata in combaterea coruptiei”, a punctat ministrul Justitiei. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.