Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Iohannis îi dă peste mână, din nou, lui Dragnea

București: Iohannis îi dă peste mână, din nou, lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

iohannis146672 – 04102016 –  Președintele Klaus Iohannis a atenționat marți, din nou, că va respecta Constituția atunci când va fi vorba despre desemnarea prim-ministrului după constituirea majorităților parlamentare în urm alegerilor din 11 decembrie curent. El a precizat că decizia este de neclintit ”indiferent de ce vor propune partidele politice”.

Iohannis a subliniat că va nominaliza o persoană competentă, care va putea să întrunească majoritatea în Parlament. ”Cu siguranță voi desemna o persoană ținând cont de prerogativele constituționale ale președintelui. Asta înseamnă că nominalizez o persoană care, după părerea mea întrunește o majoritate în Parlament și e competentă să conducă Guvernul. ar fi absurd să desemnez pe cineva care nu întrunește o majoritate, nu sunt adeptul acestor jocuri politice, nu am de gând să desemnez pe cineva care pe urmă pică în Parlament. Criteriile de integritate sunt evidente, nu voi desemna o persoană care e urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate. Eu am spus demult că clasa politică trebuie să se resemneze, trebuie să avem politicieni curați și acesta va fi criteriu eliminant, indiferent de la cine vine propunerea. Eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată”, a spus Klaus Iohannis. Presedintele a sustinut ca in desemnarea premierului vor conta și criteriile care țin de profesionalism.

Precizările președintelui vin în contextul în care unii politicieni anticipau posibilitatea numirii unui premier cu probleme penale. Spre exemplu, Gabriela Firea, șefa PSD Ilfov, a declarat recent că Liviu Dragnea, președintele PSD, ar fi cel mai în măsură să preia funcția de prim-ministru după alegeri.  De asemenea, și Ion Iliescu a declarat că Liviu Dragnea ar putea fi premier din iarnă.

După cum se știe, Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumul.  Președintele PSD a fost acuzat că a complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012.

De asemenea, Partidul România Unită (PRU) a prezentat o formulă de Guvern în care premier al fi Victor Ponta. Ponta este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari.

ALDE se băga în seamă, recent, scoțându-l în față pe Călin Popescu – Tăriceanu, trimis în judecată, dar în ceea ce privește o propunere a acestuia pentru a ocupa din nou funcția de prim-ministru aceasta este nefondată. ALDE s-ar putea să nu intre în viitorul Parlament, iar Liviu Dragnea a subliniat recent că PSD va fi cel care va da premierul după alegerile din decembrie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.