Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: M10 nu participă la alegeri

București: M10 nu participă la alegeri

DISTRIBUIȚI

Partidul M10147203 – 28102016  Partidul M10 a strâns parțial semnăturile necesare pentru alegerile parlamentare, insuficiente însă pentru a depune liste de candidați în toată țara.

”Am vrut să strângem aceste semnături în cel mai corect mod cu putință: direct, în stradă, uneori pe frig și ploaie, consumând resurse financiare și timp pentru a satisface cerințele unei legi absurde și nedemocrate. Avem astfel dovada că România are o lege electorală care îngrădește dreptul constituțional de a alege și de a fi ales. Am cerut schimbarea ei, am cerut și președintelui Iohanis sa nu promulge legile electorale în această formă, dar demersurile noastre au rămas fără răspuns. România este singura țară din Uniunea Europeană care cere cca 200.000 de semnături pentru a candida la nivel național în alegerile parlamentare. Legea nu s-a modificat, în mod intenționat, pentru ca partidele care conduc de peste 25 de ani să monopolizeze în continuare puterea, să oprească liberalizarea vieții politice și să împiedice o altfel de politică, una pentru oameni, nu pentru politicieni. Respectăm astăzi această lege nedemocrată însă ne vom lupta în continuare ca mâine să fie schimbată. Și suntem hotărâți să luptăm pentru asta, alături de celelalte forțe politice noi, cărora legea le-a îngrădit posibilitatea participării la alegeri”, se arată într-un comunicat de presă.

Partidul M10 se va concentra pe construcție, în primul rând alături de consilierii locali, asigurându-le întregul nostru suport în munca din comunitățile din care fac parte.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.