Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nostra Silva – Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România:...

București: Nostra Silva – Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România: Paşca Palmer: dovada traficului de influenţă pentru Conservation Carpathia

DISTRIBUIȚI

nostra-silvaSecretar executiv al ONU privind diversitatea biologică cu dosar la DNA – 147808 – 061212016­ – Un email trimis în 5 octombrie 2016 de Cristoph Promberger, directorul executiv al Fundaţiei Conservation Carpathia şi administrator al societăţilor comerciale care au achiziţionat peste 17.000 hectare în zona Munţilor Făgăraş, demonstrează faptul că proiectul Parcului Naţional “Yellowstone European” a fost promovat în Guvernul României, la 14 septembrie 2016, de Cristina-Daniela Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Redăm citatul explicit: ”We also have an excellent minister of environment (she also pushed our agenda of a new Fagaras National Park through the government, the official procedure to establish the NP will start in October)”

”De asemenea, avem un ministru al Mediului excelent (ea ne-a sprijinit inaintand initiativa noastra de infiintare a Parcului National Fagaras in guvern, procedura oficiala de infiintare a PN va incepe in octombrie)”

Este o dovadă clară a faptului că ministrul Paşca Palmer, împreună cu secretarii de Stat Erika Stanciu şi Viorel Lascu (foşti membri în consiliul director al Fundaţiei Conservation Carpathia), au preluat o iniţiativă privată a unor ”vizionari” miliardari, uniţi într-un experiment de acapare a teritoriului României, şi au transformat-o în proiect al Guvernului României, al Statului Roman.

E-mailul este trimis în contextul unei alte ”victorii” marca Cristoph Promberger: interzicerea, la 4 octombrie 2016, de către Ministerul Mediului, a vânătorii de ”lupi, ursi, râși si pisici salbatice”.

Soluţia se pare că a fost propusă tot de Cristoph Promberger, care, prin nota 5913/CPP din 6.09.2016, aprobată de Cristina Paşca-Palmer, a fost numit în grupul de lucru pentru speciile urs, lup, râs şi pisică sălbatică.

”We managed to explain her the full situation and consequently, yesterday she decided to ban all trophy hunting. The public support for this is so huge that no future Minister will dare to revoke this path, it would be political suicide. Just thought you might be interested in this, a milestone of carnivore conservation in Europe!”

”Am reusit sa ii explicam situatia completa si ieri ea a decis sa interzica vanatoarea pentru trofeu. Sustinerea publica este atat de mare incat niciun viitor ministru nu va indrazni sa revoce aceasta decizie, intrucat acest lucru ar insemna sinucidere politica. Ne-am gandit ca poate va intereseaza aceasta piatra de temelie in conservarea carnivorelor din Europa”

Nici în această situaţie nu a mai avut importanţă legea privind normele de tehnică legislativă, fiind încălcat principiul ierarhiei actelor normative: componenţa grupului de lucru pentru conservarea carnivorelor mari din România era reglementată prin Ordinul nr. 1367 din 7 septembrie 2007 al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Un ordin de ministru poate să fie modificat/completat/abrogat numai de un act de acelaşi nivel, respectiv tot de un ordin de ministru şi nu de o notă, astfel cum a procedat ministrul Paşca Palmer la propunerea secretarului de stat Viorel Lascu.

Încălcarea legii e demonstrată chiar de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Ministrul Paşca Palmer emite Ordinul nr. 2245 din 24 noiembrie 2016  privind modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului nr. 1367/2007, stabilind o componenţă identică cu cea din nota 5913/CPP din 6.09.2016 (Cristoph Promberger este menţinut ca reprezentant al Conservation Carpathia).

Practic, între 6.09.2016 şi 24.11.2016, grupul de lucru pentru conservarea carnivorelor mari a funcţionat ilegal şi a furnizat, fără niciun drept, ”suport științific și tehnic necesar în procesul decizional și de implementare a legislației în domeniul specific managemntului carnivorelor mari”.

Iată cum, pentru două luni şi jumătate, la ministerul doamnei Paşca Palmer, nota a bătut ordinul!

Revenind la Parcul Naţional Munţii Făgăraş, reamintim că prin Rezoluţiile adoptate de comunităţile locale la Şercăiţa, Braşov (23.11.2016), şi Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea (29.11.2016) peste 20 de unităţi administrativ teritoriale, împreună cu zeci de composesorate, obşti de moşneni şi asociaţii ale proprietarilor de păduri şi comunităţilor istorice de proprietari au hotărât sesizarea DNA cu privire la modul în care proiectul privat al fundației Conservation Carpathia ”Yellowstone al Europei” a devenit un proiect al Guvernului României.

La 5 decembrie 2016 a devenit oficial faptul că doamna Cristina-Daniela Paşca Palmer va prelua functia de secretar executiv al Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind Diversitatea Biologică, începand din luna martie 2017. Iată, aşadar, o situaţie inedită: vom avea, prin Paşca Palmer, cea mai înaltă poziţie de reprezentare a României la ONU. Şi, în acelaşi timp, o mare tinichea legată de coada secretarului executiv al ONU: un ”banal” dosar penal la DNA!

În final lansăm o întrebare: au avut vreun rol, cât de mic, în numirea doamnei Paşca Palmer la ONU, personajele influente, conservaţioniştii şi finanţatorii grupaţi în jurul Conservation Carpathia? – sursa: Nostra Silva–  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.