Acasă Externe Agenda Europeana Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis: operatorii telecom nu au...

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis: operatorii telecom nu au voie sa stocheze datele clientilor

DISTRIBUIȚI

telefon148137 – 221212016­ –  Curtea Europeana de Justitie a decis ca guvernele statelor din blocul comunitar nu pot obliga firmele de telecomunicatii sa pastreze toate datele clientilor lor pentru o anumita perioada de timp. In decizia din 2014 privind drepturile digitale, Curtea de Justitie a declarat nula directiva privind pastrarea datelor de trafic si de localizare, aratand ca se incalca dreptul la viata privata si de protectie a datelor personale.

Pe baza acestei decizii s-au inaintat Curtii doua solicitari privind obligativitatea firmelor de telecomunicatii din Suedia si Marea Britanie de a pastra datele, se arata intr-un comunicat al Curtii de Justitie de la Luxemburg, preluat de Mediafax.ro.

O astfel de legislatie ”depaseste limitele a ceea ce este strict necesar si nu poate fi considerata justificata intr-o societate democratica”, au aratat judecatorii de la Curtea de Justitie a UE (CJUE) in decizia din 21 decembrie curent. Guvernele pot solicita date tintite, cu conditia unor mecanisme de control stricte, dar datele trebuie stocate doar in interiorul UE, fiindca exista riscul ca acestea sa fie accesate ilegal, se arata in decizia CJUE. Hotararea vine dupa un lung sir de dezbateri care a pornit in 2013, atunci cand Edward Snowden a facut publice date despre spionajul in masa al Marii Britanii si Statelor Unite. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.