Acasă Sport Elveția: România pierde o medalie cucerită la Olimpiadă

Elveția: România pierde o medalie cucerită la Olimpiadă

DISTRIBUIȚI

gabriel-sincraian147907 – 091212016­ –  Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a confirmat, joi seara, descalificarea lui Gabriel Sîncrăian de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce halterofilul a fost depistat pozitiv la un control antidoping, în timpul competiţiei.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii joi seara, citat de prosport.ro, TAS a precizat că ”halterofilul român Gabriel Sîncrăian a încălcat regulamentul antidoping, după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron exogen, o substanţă aflată pe lisa celor produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), la un control făcut pe 12 august 2016. Toate rezultatele obţinute de Gabriel Sîncrăian la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, inclusiv medalia de bronz câştigată în proba masculină de 85 de kilograme, sunt anulate”.

Gabriel Sîncrăian pierde astfel medalia de bronz cucerită în proba de 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

În urma retragerii bronzului lui Sîncrăian, România rămâne cu doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio: una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin – Horia Tecău şi Florin Mergea) şi două de bronz (canotaj, 8+1 feminin şi lupte libere – Albert Saritov, 97 kg). –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.