Acasă Uncategorized Bucureștii: Miza șefiei RATB: Buget de 593 milioane de lei

Bucureștii: Miza șefiei RATB: Buget de 593 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

ciprian-ciucu148304 – 090112017 – Liberalii susțin că RATB are un buget enorm (593 milioane lei pe anul 2016), mai mare decât al municipiilor Brașov, Sibiu sau Ploiești și că de aici vin toate schimbările propuse de primarul general Gabriela Firea. ”Astfel, cei care vor avea pe mâini un asemenea buget, fie ei și interimari, trebuie aleși cu atenție, lucru care nu s-a putut întâmpla în cele 14 ore de la convocarea membrilor CGMB până la ședința efectivă. Grupul consilierilor generali PNL a hotărât să nu participe la ședința de îndată, motivând decizia prin mai multe puncte. În primul rând, schimbarea unui CA al unei regii din subordinea Primăriei Generale nu reprezintă o problemă care să necesite convocarea unei ședințe de îndată. De asemenea, membrii unui nou consiliu de administrație trebuie să fie atent selecționați, prezentați publicului și abia mai apoi votați în cadrul Consiliului General, pași care nu puteau fi parcurși în doar 14 ore, timpul scurs de la convocarea CGMB și până la ședința efectivă a Consiliului, anunță Ciprian Ciucu, consilier general PNL, pe pagina sa de Facebook.

În comunicatul PNL se arată de asemenea că schimbarea vechiului CA al RATB, numit de PSD în Consiliul anterior, este o vendetă internă a social-democraților, între mai multe grupuri de influență din cadrul partidului.

Nu în ultimul rând, liberalii susțin că plecarea în concediu a directorului regiei, fără anunțarea în prealabil a primarului general, nu reprezintă un motiv legal pentru înlocuirea din funcții a CA.

”Înlocuirea CA al RATB trebuie să aibă o bază legală solidă. Faptul că directorul general al regiei a plecat în concediu fără să o anunțe pe doamna Primar nu reprezintă un temei legal suficient. O societate de calibrul RATB nu poate sta într-un singur om, trebuie să acționeze pe baza unor proceduri interne puse la punct în caz de vreme rea, etc. În acest caz doamna Primar trebuia să sesizeze CA-ul existent și acesta să ia măsuri dacă activitatea RATB a fost neconformă, în urma unei analize”, se precizează în comunicatul citat.

După terminarea ședinței CGMB, consilierul general al PNL, Ciprian Ciucu, a declarat: ”Președintele de ședință de la PSD și Gabriela Firea, viceprimarul Bădulescu și majoritatea PSD/ALDE s-au comportat pur și simplu mârlănește, nelăsând o reprezentanta a opoziției, pe doamna Ciceală să vorbească. Pur și simplu i-au tăiat microfonul, au vorbit peste și au strigat din sală. Au amenințat-o cu gorilele lor personale că o vor scoate din sală. Firea și viceprimarul Bădulescu au vorbit neîntrerupți și au atacat PNL și USR cât au vrut. În loc să respecte legea promovează un populism grețos”, a declarat Ciprian Ciucu. De asemenea, acesta atrage atenția că în cadrul Consiliului General, PMP este în barca puterii, nu a opoziției: ”Iliescu (PMP) ridică mingea la fileu PSD/ ALDE, ca de obicei. Fără PMP, n-ar fi avut majoritatea. PMP este la putere, nu în opoziție. PMP chiar a propus pe cineva de la ei în CA al RATB, deci erau vorbiți”. În final, Ciprian Ciucu susține că opoziția din cadrul ședinței, reprezentată de consilierii USR, a fost ținută la distanță, marginalizată, iar celor care doreau să vorbească li se tăia accesul la microfon. De asemenea, Ciucu se declară în dezacord cu decizia luată la nivel de partid, ca liberalii din CGMB să nu participe la ședință, chiar dacă participarea acestora nu ar fi schimbat rezultatul votului.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.