Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Operațiunea ANCOM

București: Operațiunea ANCOM

DISTRIBUIȚI

149290 – 27022017 –  ANCOM supune consultarii publice o lista cu 1.148 de localitati (sate și orase mici de pana in 20.000 de locuitori) in scopul de a stabili care dintre acestea nu sunt inca acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza. Aceste localitati fac parte din aria teritoriala a celor 37 de grupuri de actiune locala (GAL-uri) selectate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru implementarea masurilor de interventie publica in domeniul comunicatiilor electronice in cadrul proiectului LEADER 2014-2020, parte a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

In localitatile pentru care nu se vor transmite observatii in cursul consultarii publice vor putea fi implementate masuri de interventie publica (constructie/modernizare de retele) in vederea furnizarii de servicii de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza.

Lista supusa consultarii publice a fost realizata coroborand informatiile de la operatorii de comunicatii electronice privind localitatile care nu erau acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza la data de 31 decembrie 2014, precum și de la MADR, privind localitatile unde s-au implementat masuri de interventie publica in domeniul comunicatiilor electronice in exercitiul anterior, potrivit PNDR 2007-2013.

Totusi, este posibil ca, in prezent, unele dintre localitatile care nu erau acoperite de retele de comunicatii electronice in banda larga de mare viteza la data de 31 decembrie 2014 sa beneficieze de asemenea facilitati. Obiectivul ANCOM este de a stabili care dintre cele 1.148 de localitati se afla intr-o astfel de situatie.

ANCOM invita operatorii de comunicatii electronice, GAL-urile, autoritatile publice locale, alti agenti economici etc. sa transmita, daca detin, informatii legate de existenta, in prezent, a unor retele sau servicii in masura sa asigure viteze de transfer al datelor (download) de minim 30 Mbps, ori despre intentii de a derula investitii in acest sens in urmatorii 3 ani in vreuna dintre cele 1.148 de localitati. ANCOM asteapta aceste informatii pana la data de 10 martie 2017.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.