Acasă Externe Tricolorul uman din Piaţa Victoriei s-a văzut în toată lumea

Tricolorul uman din Piaţa Victoriei s-a văzut în toată lumea

DISTRIBUIȚI
Sursă foto: euronews.com

149005 – 13022017 –  Zeci de mii de români au protestat duminică seară la Bucureşti, în ţară, dar şi în numeroase oraşe din diaspora, faţă de Guvernul Grindeanu în cea de-a treisprezecea zi de manifestaţii. Astfel, pe tot parcursul acestor zile, presa străină a urmărit cu mare interes evenimentele din România.

După spectacolul luminii de săptămâna trecută, duminică seara a fost pusă în practică o modalitate de protest ingenioasă – formarea unui uriaș drapel realizat din hârtii colorate ridicate la ora 21 de cei aproximativ 50.000 de participanţi.

New York Times  notează că o mulţime uriaşă şi-a făcut prezenţa în Piaţa Victoriei în a 13-a seară de proteste anti-guvernamentale, prilej prin care a fost realizat şi tricolorul uman.

Aljazeera comentează faptul că oamenii prezenţi la manifestaţia din faţa guvernului au îndurat frigul şi au scandat “Demisia” pe toată durata protestului, iar Euronews  relatează faptul că cei prezenţi în piaţă au purtat bannere cu mesajul “Rezist” şi  au fredonat „Vrem să muncim, nu să vă păzim”.

Foxnews a publicat un articol în care transmit faptul ca oamenii adunaţi în stradă cer un nou stil de guvernare, diferit de ceea ceea au încercat să facă social-democraţii, când au intenţionat la finalul lunii trecute să treacă  ordonanţa controversată.

The Guardian prezintă faptul  că demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, nu a fost un motiv suficient de puternic încât să liniştească apele, iar BBC a publicat un filmuleţ în care explică cum s-au sincronizat cei prezenţi în piaţă să formeze drapelul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.