Acasă Externe București: Ambasada României din Londra – pregătită să acorde asistenţă consulară, în...

București: Ambasada României din Londra – pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări

DISTRIBUIȚI

149799 – 23032017 –  Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc ieri, la Londra. ”În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic. În urma demersurilor de urgență întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autoritățile locale, cu privire la identificarea cetățeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele: Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate două persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale.

Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Cei doi români răniți grav în atac sunt din Constanța. Autorităţile britanice cunosc deja identitatea atacatorului, dar informația nu a fost încă făcută publică. Şeful poliţiei londoneze a anunţat că ancheta porneşte de la ipoteza că atacatorul, care a fost ucis de forţele de ordine, a fost inspirat de terorismul internaţional. Premierul britanic Theresa May a prezidat o reuniune de urgenţă a COBRA, organism de siguranţă naţională, care a decis să nu ridice nivelul alertei teroriste, aflat în acest moment la ”sever”. Atacul de pe podul Wesminster şi din clădirea Parlamentului din Londra nu a fost revendicat până în acest moment.

Poliția britanică a făcut mai multe razii în timpul nopții trecute în Birmingham și a arestat șapte persoane în legătură cu atacul de miercuri de la Londra. Un oficial de la Scotland Yard a anunțat, joi dimineața, că patru persoane au murit în urma atacului, inclusiv agresorul, nu cinci cum a relatat presa. Victimele au mai multe naționalități. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.