Acasă Cultura/Media Vlad Ivanov și Lucian Maxim în „Raport asupra iubirii”, la Londra

Vlad Ivanov și Lucian Maxim în „Raport asupra iubirii”, la Londra

DISTRIBUIȚI

 169204 – 20062023  – Actorul Vlad Ivanov va juca, la Londra (artsdepot, 25 iunie 2023), premiera britanică a spectacolului „Raport asupra iubirii” – un monolog după romanul lui Augustin Buzura, „Raport asupra singurătății” (tradus și publicat în Marea Britanie de Profusion International). Textul montării – adaptat și semnat de Ramona Mitrică – este însoțit de muzică live, compusă și interpretată de Lucian Maxim, în timp ce fragmentele înregistrate sunt interpretate de pianistul Alexandru Burcă. Spectacolul va avea loc în limba română, cu supratitrare în limba engleză.

  Retras undeva la munte, în pustietate, lângă o fostă stație meteorologică, doctorul Cassian Robert rememorează momente de succes sau neîmpliniri profunde, își amintește iubirile statornice sau trecătoare – în fapt, timpul care nu se mai poate întoarce, motiv pentru care se simte extrem de aproape de sfârșit, plasându-se pe marginea prăpastiei și a… vieții. Un labirint, tenebros și misterios, de trăiri intense, în care personajul lui Vlad Ivanov plonjează cu toată forța.

Vlad Ivanov a devenit cunoscut la nivel internațional pentru rolul din filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” al regizorului Cristian Mungiu, film premiat cu Palme d’Or la Cannes. Pentru acest rol Vlad Ivanov a primit titlul de Cel mai bun actor în rol secundar din partea Asociației Criticilor de Film din Los Angeles. Cariera sa internațională a continuat cu roluri în filme semnate de Maren Arde, László Nemes, Alexandros Avranas, Bong Joon-ho, Ivan Ostrochovský, Corneliu Porumboiu, Călin Peter Netzer și Radu Mihăileanu. Actorul a obținut numeroase premii: la Berlin, TIFF, Ierusalim sau acordate de Societatea Națională Americană a Criticilor de Film, Cercul Criticilor de Film din Philadelphia, Cercul Criticilor de Film din New York, Asociația Criticilor de Film din Toronto.

Lucian Maxim este compozitor și percuționist, membru al Orchestrei Naționale Radio, alături de care a cântat în numeroase țări din Europa și Asia. A lucrat foarte mult și pentru teatru, cu Andrei Șerban pentru „Trilogia antică”, cu Victor Ioan Frunză pentru „Ghetto” sau cu Dana Dima pentru „Năpasta”. A colaborat cu muzicieni renumiți precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras și Angela Gheorghiu. Membru al formației „Sarmalele reci”, a cântat și jazz cu Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Marius Popp, Puiu Pascu, Alexandru Anastasiu, Marius Mihalache, Teodora Enache și Emy Drăgoi

Spectacolul este prezentat la Londra de Profusion International în parteneriat cu artsdepot.

„Raport asupra iubirii” face parte din programul zilei dedicate României, la artsdepot, care va avea loc pe data de 25 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.