Acasă Anchete Perchezitii la Iași și Londra într-un dosar de trafic de persoane și...

Perchezitii la Iași și Londra într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

DISTRIBUIȚI

 169642 – 04082022 – La data de 4 august 2023, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei și Poliția Metropolitană efectuează 3 percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

La perchezițiile efectuate în județul Iași, participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă doi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat de pe teritoriul României 8 persoane vătămate, majore, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Marii Britanii.

Victimele ar fi fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline.

14 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.