Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PSD, tunurile pe Predoiu

București: PSD, tunurile pe Predoiu

DISTRIBUIȚI

149464 – 07032017 –  Definiția de dicționar a ipocriziei este “atitudinea celui ipocrit, prefăcătorie, fățărnicie, falsitate”. Definiția politică a ipocriziei este PNL, declară deputatul PSD Beatrice Tudor.

În data de 19 februarie, în toiul dezbaterilor despre necesitatea aducerii Codului penal și Codului de procedură penală în conformitate cu deciziile Curții Constituționale, Partidul Național Liberal anunța că a stabilit și un responsabil pentru proiectul de introducere a soluțiilor CCR în corpul Codurilor și are și un termen pentru finalizarea acestui proiect. Termenul anunțat atunci era de maximum 10 zile, iar responsabilul găsit de PNL pentru repararea Codurilor era nimeni altul decât Cătălin Predoiu.

”Același Cătălin Predoiu care acum se luptă pentru funcția de președinte al PNL, același Cătălin Predoiu care a servit drept ministru al Justiției în Guvernul Boc și care este responsabil în cea mai mare măsură pentru modul în care ele au ajuns să fie redactate defectuos și să fie, astfel, ciuruite de decizii de neconstituționalitate, și același Cătălin Predoiu care a stat umăr la umăr cu Emil Boc atunci când Guvernul și-a angajat răspunderea pe marginea Codurilor. Pesemne că noul și marele PNL a uitat despre momentul în care, în urmă cu opt ani de zile, în 2009, Cătălin Predoiu, mândru că proiectele de legi ale Codului penal şi Codului civil sunt finalizate, a început să felicite echipa de la propriul minister, precum şi persoanele care au colaborat în vederea elaborării celor două Coduri. Domnul Predoiu, ca și cei din echipa domniei sale, la acea vreme formată predominant din PDL-iști, sunt ultimii în măsură să vorbească despre Codurile penale și sunt ultimii în măsură să propună rectificarea lor. Faptul că PNL a luat această decizie dovedește că nu sunt interesați, pe fond, de repararea Codurilor penale, ci sunt interesați doar de conflictul politic. Inutil să mai spunem că termenul de maximum 10 zile a fost depășit și nu am auzit nimic și nu am văzut nimic din partea PNL. Iar pentru cine nu este pe deplin convins de ipocrizia PNL, atunci când acuză PSD că ar fi un partid corupt, iată și o mică recapitulare care să vină ca un leac anti-ipocrizie: 23 de parlamentari PNL din precedentul legislativ au avut probleme cu legea, fie pe acuzații de corupție, incompatibilitate sau alte infracțiuni. Dintre aceștia, 5 parlamentari au avut condamnări definitive. Co-președintele PNL, Vasile Blaga, este trimis în judecată pentru trafic de influență. 65 de candidați PNL pentru alegerile parlamentare s-au regăsit pe Lista Neagră a României Curate, chiar portalul pe baza căruia PNL își legitimează o parte din discursul politic. Şi exemplele pot continua”, spune  parlamentarul social-democrat. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.