Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Soluţia la problemele UE este mai multă Europă

București: Soluţia la problemele UE este mai multă Europă

DISTRIBUIȚI

149555 – 10032017 – Soluţia la problemele UE este mai multă Europă, declară la RFI senatorul PSD Titus Corlăţean, fost ministru de Externe. El afirmă că România trebuie să înceapă să joace altfel în plan european.

Cum ar trebui reconstruită Uniunea Europeană după Brexit? Titus Corlăţean spune că “în astfel de situaţii de criză, de provocări, soluţia este mai multă Europă şi nu mai puţină Europă. Problema Uniunii Europene, dacă ne raportăm la ambele perioade şi perioada prosperă, perioada bună, perioada în care lucrurile au funcţionat foarte bine, perioada care a inclus valuri de lărgire a Uniunii Europene, dar şi perioada mai proastă, perioadă de criză, de provocări, criză economică, socială, valul de migraţie, problema Europei constă în faptul că procesul de integrare pe deplin, aş spune, nu a mers până la capăt”.

În opinia fostului ministru de Externe, “problema nu constă în a găsi soluţii fragmentare, în a rupe Uniunea Europeană în diferiţi poli de putere, mai mari sau mai mici. Nu. Problema este convergenţa, este adevărat, problema este ca cei veniţi mai recent să fie susţinuţi (…). Au fost destule piedici puse, pe chestiuni de interes. Dacă pe de o parte în chestiuni de securitate, apărare, combaterea terorismului, state nou venite şi aici mă refer la România, mă refer la Polonia, de exemplu, au avut o contribuţie poate uneori mai discretă, mai puţin vizibilă, dar au avut o contribuţie extrem de solidă după data aderării, asta ca să mă raportez la multe state vest-europene cu mai mare vechime în UE, cu o contribuţie mult mai modestă, în acelaşi timp, România pentru chestiuni de natură politică, nu legate de nerespectarea criteriilor a fost ţinută în afara Spaţiului Schengen”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.