Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Roma: Președintele Senatului – despre importanța crucială a egalității depline a statelor...

Roma: Președintele Senatului – despre importanța crucială a egalității depline a statelor membre ale UE

DISTRIBUIȚI

149676 – 16032017 – Președinte Senatului României, Călin Popescu – Tăriceanu, va participa în perioada 16 – 17 martie a.c. la Conferinţa extraordinară a Preşedinţilor Parlamentelelor Statelor Uniunii Europene, eveniment care se va desfășura la Roma și care marchează cea de-a 60-a aniversare a semnării Tratatelor fondatoare ale Comunităţii Europene. Conferința va oferi oportunitatea unei reflecţii generale asupra progreselor înregistrate de Uniunea Europeană,  asupra principiilor şi a valorilor care stau la baza acţiunilor comune ale statelor membre UE, permiţând extragerea unui bilanţ al rezultatelor obţinute până în prezent şi un schimb de idei privind temele cheie pentru viitorul Europei. Totodată, evenimentul aniversar este un prilej pentru reconfirmarea dorinței de unitate a Uniunii Europene pe baza valorilor si principiilor fundamentale europene.

În cadrul Conferinței extraordinare, Popescu-Tăriceanu, va susține o alocuțiune referitoare la viitorul și unitatea Europei, va pleda pentru o Uniune mai puternică și mai integrată, mai aproape de cetățenii săi, mai bine pregatită pentru a face față provocărilor viitoare. De asemenea, șeful Senatului va sublinia importanța crucială a egalității depline a statelor membre, cu implicarea necondiţionată a tuturor actorilor în procesul decizional în vederea reapropierii cetățenilor de valorile europene. Tăriceanu va atinge subiectul  Europei în două viteze, menționând faptul că din punct de vedere al solidarității și congruenței, Romania nu va sustine acest concept  intrucat generează segregări suplimentare într-o Europă deja divizată.

România susţine eforturile in direcţia unei comunităţi politice europene bazata pe libertate egală între membrii săi şi nu încurajează ideea unei comunităţi formale care are la bază doar o arhitectura instituţională comună.
La reuniune vor lua cuvântul, printre alții, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Franz Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.