Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Au fost discutate mandatele delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale UE

București: Au fost discutate mandatele delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale UE

DISTRIBUIȚI

 145808 – 25052017 Mandatele naționale care permit participarea delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene au fost discutate, miercuri, 24 mai a.c., la reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene. Totodată, au fost discutate ultimele evoluții privind agenda Parlamentului European și a Comisiei Europene, fiind subliniate elementele de interes care vizează direct sau indirect România.

Un punct distinct de pe agenda Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene a vizat transpunerea directivelor UE în legislația națională, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, reiterând cu această ocazie importanța unei comunicări eficiente atât la nivel național, cât și la nivel european în relația cu instituțiile comunitare.

Referitor la procesul de pregătire pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, Cristian Bădescu, reprezentant cu însărcinări speciale pentru pregătirea președinției române a Consiliului UE, a prezentat ultimele evoluții privind cooperarea interministerială pe acest subiect.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a prezentat concluziile Consiliului Afaceri Generale (CAG) din 22 mai a.c. privind adoptarea directivelor de negociere referitoare la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. “Uniunea Europeană trebuie să fie unită în acest moment pentru a putea purta un dialog corect cu Marea Britanie privind materializarea deciziei de a se retrage din cadrul Uniunii, cât și privind dinamica relației ulterioare retragerii. Cetățenii români sunt pe primul loc în ceea ce privește interesele țării noastre în  procesul privind ieșirea Marii Britanii din UE. Am insistat pentru ca această abordare să se regăsească explicit în strategia de negociere a UE, urmărind protejarea drepturilor tuturor cetățenilor europeni de a locui, munci și studia în Marea Britanie, în condițiile asigurate de dreptul Uniunii Europene la momentul actual”, a susținut ministrul Ana Birchall. .  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.