Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lei mai mulți în buzunar, euro tot mai puțini

București: Lei mai mulți în buzunar, euro tot mai puțini

DISTRIBUIȚI

145789 – 15052017 – Majorările salariale și promisiunile Guvernului pun presiune mare pe cursul valutar. O întârire a monedei naționale s-ar dovedi nesustenabilă pe viitor, iar prea curând nu vom mai vedea un leu care să se întârească față de moneda europeană, atenționează guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu, citat de Digi24.

Un leu mai puternic nu este posibil în actualele condiţii, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Acesta a precizat că e nevoie de o monedă mai slabă pentru a proteja exporturile româneşti. De două luni, euro este cotat la peste 4,5 lei, iar afirmaţiile lui Mugur Isărescu sunt un semnal că acest nivel a devenit cel obişnuit şi se va păstra şi în viitor.

Nu prea mai e loc de aprecierea cursului. România nu este mare exportatoare de bunuri de capital. Pentru bunurile pe care le exportăm, câmpul nostru de competitivitate este redus. Dacă la acest lucru adăugăm și presiunile viitoare ale majorărilor salariale, atunci vedeți încă o dată de ce am simțit nevoia să transmitem acest mesaj. Nu avem nevoie de o apreciere a cursului pentru că aceasta se va dovedi nesustenabilă, spune Isărescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.