Acasă Politic București: Monedă de argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la...

București: Monedă de argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței

DISTRIBUIȚI

– 145633 – 05052017 – Banca Naţională a României va lansa, la 8 mai 2017, în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României.

Aversul monedei redă o imagine de epocă prezentând defilarea triumfală a trupelor române victorioase în Războiul de Independență, inscripţia în arc de cerc ”ROMANIA”, valoarea nominală ”10 Lei”,  stema României și anul de emisiune ”2017”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Carol I, inscripțiile în arc de cerc ”,140 DE ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI DE STAT” și ”,CAROL I”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 365,00 lei. Monedele din argint dedicate împlinirii a 140 de ani de la proclamarea Independenței de stat a României au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.