Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele Iohannis, acuzat de incapacitatea de a genera proiecte de țară

București: Președintele Iohannis, acuzat de incapacitatea de a genera proiecte de țară

DISTRIBUIȚI

145903 – 31052017 Deputatul PSD Silviu Macovei îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că folosește subiectul proiectului de țară ca o modalitate de a face campanie electorală, în loc să îi acorde importanța necesară. Mai mult, deputatul consideră că premierul Sorin Grindeanu trebuie să își asume direcțiile de politică externă, mai ales în contextul centenarului Marii Uniri și, foarte important, în legătură ci viitoarea președinție Consiliului European.

”A trecut aproape un an de când președintele României, dl. Klaus Werner Iohannis a mediatizat intensiv inițiativa instituției prezidențiale de a concepe și redacta un proiect de țară, o viziune unitară a drumului României în următorii ani. Ideea i-a venit imediat după referendumul legat de Brexit, iar după trei luni, în septembrie 2016, președintele Iohannis anunța înființarea Comisiei prezidențiale pentru proiectul de țară. De atunci, nimic. Sunt aproape nouă luni de zile de când președintele tace cu seriozitate fermă vizavi de acest subiect extrem de important! Președintele Klaus Iohannis este obligat să răspundă în fața cetățenilor și a noastră, a reprezentanților tuturor românilor în Parlament, față de proiectul de țară al României, subiect pe care l-a folosit doar ca punct de atracție mediatică în preajma alegerilor electorale. Sper ca acest demers esențial pentru România să nu fie tratat cu lentoare și superficialitate sau, mai rău, ca proiect personal al lui Klaus Iohannis într-o următoare campanie electorală!” a declarat Macovei.

De asemenea, deputatul social-democrat consideră că modul în care Klaus Iohannis își respectă mandatul este unul cel puțin defectuos.”Din punct de vedere politic sunt însă foarte îngrijorat de capacitatea domnului Klaus Iohannis de a conduce și duce la bun sfârșit aceste proiecte esențiale pentru viitorul României. Într-o declarație politică de la sfârșitul lunii martie a.c. transmiteam un avertisment asupra lentorii cu care președintele Iohannis își exercită prerogativele legate de politica externă a României și îl încurajam pe premierul Sorin Grindeanu să își asume responsabilitatea conturării unei strategii politice coerente pentru țara noastră!” a explicat parlamentarul.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.