Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Proceduri clare de recunoaștere a activităților de voluntariat pe baza cadrului...

București: Proceduri clare de recunoaștere a activităților de voluntariat pe baza cadrului național al calificărilor

DISTRIBUIȚI

145908 – 22052017 – Cu ocazia finalizării săptămânii naționale a voluntariatului, care are loc în fiecare primăvară în cea de-a treia săptămână a lunii mai, deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat că actualul Guvern va implementa proceduri clare de recunoaștere a activităților de voluntariat pe baza cadrului național al calificărilor.

”Dacă în 2013, când Guvernul era condus de PSD, s-au aprobat opt niveluri de calificare care pot fi dobândite prin sistemul formal de educație și formare profesională, acum, executivul coordonat de prim-ministrul Sorin Grindeanu merge mai departe și include în cadrul național al calificărilor acțiunile realizate în programele de voluntariat. Prin această măsură se urmărește creșterea importanței voluntariatului în dezvoltarea parcursului profesional al tinerilor care urmează o formă de învățământ”, a declarat Rotaru.

El a făcut referire și la faptul că în perioada următoare Executivul va coopta asociațiile de reprezentare a tinerilor în procesul de evaluare a programelor de studii, astfel încât să aibă și aceștia un cuvânt de spus în ceea ce privește creșterea calității sistemului de educație din țara noastră.

În patru luni de guvernare au fost adoptate măsuri și programe dedicate tinerilor și familiilor care au copii: programul ”Prima Chirie” pentru cei care găsesc un loc de muncă la o distanță de peste 50 km de localitatea de domiciliu, programul ”Start-up Nation-România”, creșterea indemnizației minime pentru concediul de creștere a copilului de la 1.062 lei/lună la 1.232 lei/lună, creșterea stimulentului de inserție de la 531 lei/lună la 650 lei/lună, demararea programului de construire a 1.500 locuințe pentru tineri, 408 fiind deja în diverse stadii de avizare..PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.