Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Incă o soluție

Bucuresti: Incă o soluție

DISTRIBUIȚI

145933 – 06062017 Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, astăzi, la finalul întâlnirii cu miniştrii Florin Bodog şi Carmen Dan şi cu secretarul de stat Raed Arafat, că soluţia găsită pentru achiziţionarea ambulanţelor este ca licitaţia să fie făcută prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), în baza unui protocol încheiat între SGG, Ministerul de Interne prin IGSU şi Ministerul Sănătăţii. Premierul a declarat, la finalul întâlnirii, că s-a plecat de la necesitatea de a avea ambulanţe noi, toată lumea fiind de acord, la discuţii, că actualul parc auto este învechit şi trebuie schimbat.

„Pe mine, ca prim-ministru, mă interesează să rezolvăm această problemă dincolo de anumite sincope, care nu au fost doar acum, în ultimul timp, ci sincopele au fost şi în perioada altor guverne. Am găsit la colegii mei deschidere în a rezolva aceste lucruri şi aste este extrem de important. Cei trei colegi au fost de acord ca toată lumea să lucreze împreună pentru deblocarea situaţiei şi noi spunem că am găsit soluţia, iar soluţia este una benefică pentru toată lumea, astfel încât timpul alocat pentru aceste licitaţii să fie cel mai scurt, comparabil cu timpul care ar fi fost dacă s-ar fi ţinut licitaţiile la IGSU”, a spus premierul.

”Concluzia este următoarea: toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitaţii pentru achiziţia de ambulanţe, că vorbim de ambulanţe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitaţie care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului şi unde vot fi reprezentanţi de la IGSU, de la Ministerul Sănătăţii, de la DSU şi de la SGG. Astăzi se va lucra la acest protocol comun între SGG, Ministerul de Interne prin IGSU, Ministerul Sănătăţii, lucrurile se deblochează astfel încât într-un timp relativ scurt să putem să avem acest acord-cadru, să avem licitaţia pornită şi într-un final să ajungem să achiziţionăm ambulanţele”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Premierul a precizat că urmează să meargă la Ministerul de Finanţe, unde va discuta inclusiv despre găsirea fondurilor pentru achiziţionarea ambulanţelor. ”Unul din punctele pentru care merg la Ministerul Finanţelor este de a găsi finanţare pentru achiziţia ambulanţelor. Odată cu rectificarea bugetară, se vor găsi sursele de finanţare. Doar că pentru noi este extrem de important ca acest acord-cadru şi licitaţia să fie ţinută până atunci. Legea permite, nu se întâmplă nimic nou, nu e o premieră, iar procedurile pot fi ţinute – şi asta ne interesează – până la rectificare”, a subliniat Grindeanu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.