Acasă Social Aparare București: MApN se pregătește de achiziții ample

București: MApN se pregătește de achiziții ample

DISTRIBUIȚI

146827 – 25072017   Luni, 24 iulie, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Din partea MApN au mai participat secretarii de Stat Nicolae Nasta, șeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, și Florin Vlădică, șeful Departamentului pentru armamente, precum și reprezentanți ai structurilor juridice ale armatei.

Scopul acestei întâlniri de lucru l-a reprezentat pregătirea demersurilor de armonizare și eficientizare a cadrului legal aplicabil procedurilor de achiziții militare pe linia programelor esențiale de înzestrare a Armatei României.

În acest context, ministrul a subliniat importanța realizării unui cadru legislativ adaptat nevoilor specifice achizițiilor militare, care să asigure prioritate industriei naționale de apărare și care să fie în deplină concordanță cu directivele europene în materie, anunță MApN.

Tot luni, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Consiliului Concurenței și cei ai Ministerului Apărării Naționale. Din partea MApN au participat șefii celor trei departamente ale instituției, secretarii de Stat Mircea Dușa, Nicolae Nasta și Florin Vlădică. Subiectul întâlnirii, desfășurată la sediul Consiliului Concurenței, l-a constituit analiza prevederilor legislative actuale, la nivel național și european, din domeniul achizițiilor publice aplicabile procesului de înzestrare a Armatei României.

Discuțiile se înscriu într-o serie mai largă de întâlniri dispuse de ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, în pregătirea inițiativelor legislative care să asigure desfășurarea procedurilor de înzestrare cu respectarea regulilor europene în materia achizițiilor pentru apărare. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.