Acasă Social Adrian Țuțuianu vine cu precizări

Adrian Țuțuianu vine cu precizări

DISTRIBUIȚI

147017 – 04082017- Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dat asigurări, vineri, că pensiile militare nu vor scădea. „Vreau să fac niște lămuriri. În primul rând, nu vor scădea pensiile. În al doilea rând, vârsta de pensionare nu se modifică. De asemenea, vreau să precizez că ordonanța care va fi prezentată astăzi în ședința de Guvern este realizată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. (…) Recunoaștem sacrificiul și profesionalismul militarilor, dar trebuie să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea bugetară”, a afirmat Adrian Țuțuianu, într-o conferință de presă.

În context, ministrul Apărării a susținut că există pensii mai mari decât salariile și că bugetul nu va mai face față unor astfel de cheltuieli.

De asemenea, Ţuţuianu a mai precizat că prin Legea salarizării veniturile militarilor vor creşte, ceea ce va duce şi la pensii mai mari, şi nu vede motive pentru care plecările din sistem să continue.

„Odată ce Legea salarizării unitare îşi va produce efectele, salariile din sistemul de apărare vor creşte. Nu văd motive să avem plecări foarte mari din sistem. (…) Cred că unii dintre cei care s-au pensionat s-au grăbit şi nu au făcut o analiză pe termen mai lung”, a spus ministrul.

El a precizat că în cursul anului 2017 s-au pensionat 1.288 cadre militare, dintre care 998 au îndeplinit condiţiile de vârstă. Dintre aceşti 998 de militari, 155 au fost trecuţi în rezervă începând cu 1 iulie. În 2017 s-au pensionat 24 de generali, dintre care aproximativ jumătate s-au pensionat în ultimele două luni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.