Acasă Economie București: Avertismentul lui Vasilescu (BNR): Trei milioane de români fac PIB în...

București: Avertismentul lui Vasilescu (BNR): Trei milioane de români fac PIB în alte ţări

DISTRIBUIȚI

147160 – 16082017-  Avertisment al consilierului BNR Adrian Vasilescu: România va continua să pierdă sute de milioane de euro dacă nu va găsi o soluţie prin care care să-i convingă pe românii care muncesc în străinătate să se întoarcă acasă. Adrian Vasilescu a vorbit în emisiunea În faţa ta despre anomaliile de pe piaţa muncii din România.

Nu putem neglija că trei milioane de români, care sunt inevitabil dintre cei mai întreprinzători şi mai îndrăzneţi, au plecat din ţară şi fac PIB pentru alte ţări. Un milion pentru Italia, un milion pentru Spania, 3 – 400 mii pentru Marea Britanie”, a spus Adrian Vasilescu.

”La noi mai e ceva, au apărut instituţii noi, facultăţi private, foarte mulţi au diplomă. Cu diploma în mână caută loc care să corespundă diplomei, nu cunoştinţelor lor şi nu găsesc şi se duc în altă parte”, adaugă el.

Italia, Spania şi Marea Britanie sunt ţările unde muncesc 2,5 milioane de români. Munca lor, răsplătită incomparabil mai bine acolo decât acasă, înseamnă beneficii pentru ţările respective. Asta în timp ce Produsul Intern Brut al României este pe ultimul loc în Uniunea Europeană. – sursa: Digi24.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.