Acasă Economie Pentru a acoperi creșterile salariale trebuie să plece 20% dintre bugetari

Pentru a acoperi creșterile salariale trebuie să plece 20% dintre bugetari

DISTRIBUIȚI

148583 – 13112017 – Guvernul pregăteşte concedieri masive în instituţiile de stat pentru a reuşi să menţină echilibrul bugetar pe anul viitor, susţin surse politice pentru Adevărul,ro. Startul a fost dat deja de Ministerul Transporturilor, iar evaluarea celor 135 de secretari de Stat este în derulare. În plus, lidrul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că sistemul ajutoarelor sociale va fi regândit.

Vor fi subţiate la sânge schemele de personal din instituţiile publice, astfel încât Guvernul să poată acoperi la anul gaura bugetară provocată de creşterile salariale, indexarea pensiilor şi scăderea taxelor. Nu se mai poate face faţă financiar politizării excesive din instituţii. Vorbim de tot felul de angajaţi în eşalonul doi al companiilor şi instituţiilor de stat care, odată ajunşi acolo, acolo au rămas, indiferent că partidele s-au schimbat la guvernare. E o piramidă a pilelor. Sunt mulţi angajaţi care nu se ocupă efectiv cu nimic. În unele cazuri, sunt câte trei oameni plătiţi să ducă o hârtie. Acum o să ţină cu dinţii de funcţii, că s-au mărit salariile, dar nu se mai poate. Nu se va face un plan de restructurări, ci fiecare instituţie va trebui să-şi evalueze angajaţii, astfel încât să reducă numărul bugetarilor pe cât posibil.

”În administraţie munceşte unul şi trei stau. Nimeni nu îi deranjează pe cei angajaţi pe pile”, a precizat senatorul PSD Eugen Teodorovici. La rândul său, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a spus că mai întâi ”încercăm să scăpăm de cei care nu fac absolut nimic. Unii angajaţi la stat nici nu trec pe la serviciu”.

Reducerea de personal, potrivit economiștilor, va trebui să fie de 20% pentru a acoperi creşterile economice promise pentru 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.