Acasă Cultura/Media Înaltul Patronaj al Președintelui României, acordat pentru cinci mari evenimente culturale din...

Înaltul Patronaj al Președintelui României, acordat pentru cinci mari evenimente culturale din 2018

DISTRIBUIȚI

149400 – 15012018 – Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj pentru un număr de cinci evenimente culturale care se vor desfășura în acest an.

Este vorba despre a ediție a XIII-a a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo și seria de concerte Rhapsodie Roumaine, care va avea loc în prestigioase săli de concerte din străinătate cu prilejul Centenarului Marii Unirii. Deschiderea Festivalului, cu reprezentații în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, va avea loc în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Și a V-a ediție a Proiectului „Podurile Toleranței”, organizat de Federația Comunităților Evreiești din România și de B’nai B’rith România în datele de 16 și 17 mai a.c., dedicată, în anul Centenarului Marii Uniri, contribuției minorităților naționale la edificarea României moderne, va fi patronată tot de președintele României.

Un al eveniment de amploare care va fi patronat de președintele Klaus Iohannis este Salonul de Carte Bookfest 2018, un eveniment de promovare a lecturii și a cărții din România, se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie a.c., țara invitată de onoare la această ediție fiind Statele Unite ale Americii.

Festivalul Astra Film (15-21 octombrie a.c.), unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de film documentar, care în 2018 ajunge la a XXV-a ediție, va avea loc tot sub înaltul patronaj al președintelui României.

Dedicată împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, ridicat de Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu, Conferința Internațională „Valoarea Universală Excepțională a Ansamblului Monumental «Calea Eroilor»”, va fi organizată sub patronajul președintelui Klaus Iohannis și are ca obiectiv cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial și onorarea operei marelui sculptor român.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.