Acasă Uncategorized RADET: A demisionat și administratorul special

RADET: A demisionat și administratorul special

DISTRIBUIȚI

 149611 – 31012018 –  După cum se știe, luni, în jurul orele 17.00, a avut loc un grav accident de munca in zona Bd. Iuliu Maniu nr.1 (Complex Leu) din Sectorul 6. In urma accidentului, cei doi angajati ai RADET care se aflau la locul tragediei si-au pierdut viata. In prezent, accidentul de munca este investigat de catre organele judiciare, precum si de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus declansarea unui control general la RADET privind respectarea normelor de protectie a muncii. Prin urmare, o echipa a Corpului de control al primarului s-a deplasat in cursul zilei de ieri la sediul regiei pentru a demara verificarile.

De asemenea, la RADET este in curs de derulare o verificare interna pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile și normativele specifice unității, inclusiv determinarea starii tehnice a instalatiei in cauza.”.

Din primele verificari, accidentul s-a produs ca urmare a exploziei unei instalatii a retelei primare de transport a agentului termic, in timpul manevrelor de repunere in functiune a sistemului, respectiv deschiderea unei vane, dupa o interventie la o avarie.

Potrivit informatiilor furnizate de ceilalti membri ai echipei de interventie la avarie, cei doi lucratori ai RADET purtau echipamente de protectie, iar interventia s-a facut in conformitate cu procedurile de lucru in vigoare. În urma tragicului incident, administratorul special al RADET, Răzvan Nițu, și-a înaintat demisia de onoare, motivându-și gestul prin aceea că deși nu este direct responsabil pentru cele întâmplate, este nevoie de o conducere noua, cu un suflu nou, care sa-i poata mobiliza pe oamenii profund marcati de pierderea celor doi colegi. Până la numirea unui nou administrator special, conducerea operativă a regiei va fi asigurată de directorul general adjunct Adrian Gâtlan.

Conducerea RADET asigura ca in urmatoarea perioada se vor lua masuri suplimentare pentru monitorizarea si supravegherea tuturor lucrarilor de interventie la retea si va fi intensificat programul de instruire privind protectia muncii angajatilor.

Familiile lucratorilor implicati in accident vor primi tot sprijinul necesar, inclusiv financiar, din partea RADET, conform contractului colectiv de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.