Acasă Externe Tren deraiat la Milano

Tren deraiat la Milano

DISTRIBUIȚI
foto: unimedia.info

149539 – 25012018 – Un tren a deraiat în apropiere de Milano. Accidentul feroviar  s-a soldat cu cel puţin cinci morţi şi 100 de răniţi, potrivit presei italiene. Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat că un tren regional, operat de Trenord, a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano. Cinci persoane au murit, 100 au fost rănite, iar altele au rămas blocate. Cel puţin două vagoane au ieşit de pe şine, dar au rămas pe roţi, uşor înclinate. Traficul feroviar a fost oprit în ambele direcţii.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că la nivelul oficiului consular nu au fost  primite solicitări de asistenţă consulară, adăugând că acesta monitorizează cu prioritate situaţia, potrivit unui comunicat de presă.

 „Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se arată în documentul citat.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7 (8, ora României). Potrivit cotidianului La Stampa, la locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipe de descarcerare. Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Autorităţile locale au anunţat întârzieri ale trenurilor pe această rută.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.