Acasă Politic Alina Gorghiu vrea „căi mai puţin teatrale” în desecretizarea protocoalelor SRI

Alina Gorghiu vrea „căi mai puţin teatrale” în desecretizarea protocoalelor SRI

DISTRIBUIȚI

145346 – 19032018 – Senatoarea PNL Alina Gorghiu a spus  la RFI că nu se opune unei eventuale desecretizări a protocoalelor SRI, dar consideră că există „căi mai puţin teatrale”, pentru a se ajunge la acest lucru.

Alina Gorghiu acuză PSD şi ALDE că au ales „calea teatrului” în privinţa desecretizării protocoalelor SRI: „Ca senator al României nu mă opun ideii de desecretizare, însă trebuie să nu uităm un lucru: orice stat are metode de luptă împotriva infracţiunilor, iar aceste metode nu sunt întotdeauna publice sau nu sunt toate publice. Nu ştiu dacă sunt introduse aceste metode în faimoasele protocoale, vorbesc la modul teoretic şi general, pentru că nu le-am citit, spre deosebire de Comisia SRI, însă în mod cert, există căi mai puţin teatrale, pentru a se ajunge la o eventuală desecretizare a lor. De aceea, nici nu mai am încredere în ceea ce spune premierul sau ceea ce spun cei din PSD-ALDE, pentru că şi pe acest subiect au ales calea teatrului, iar actorii evident că sunt cei mai rău aleşi, vorbim de domnul Dragnea, domnul Tăriceanu, doamna premier şi aşa mai departe”.

„Dacă majoritatea îşi doreşte neapărat să se întâmple la ce se referă aceste protocoale, o pot face şi fără acest mare tam-tam, pe căi legale şi instituţionale, invocând motive temeinice”, mai spune Alina Gorghiu.

„V-am spus punctul meu personal de vedere, că este nevoie de această desecretizare şi nu mă opun. Numai că nu putem s-o folosim ca instrument pentru a acoperi alte teme la fel de importante sau poate mai importante (…). Eu cred că acest subiect este folosit pur şi simplu ca petardă mediatică şi nimic mai mult”, conchide senatoarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.