Acasă Politic Continuă polemica

Continuă polemica

DISTRIBUIȚI

146268 – 14052018 –  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că în raportul GRECO au fost transmise doar recomandări care arată standardele spre care trebuie să ne îndreptăm și nu trebuie să se înțeleagă că legea din România o scrie GRECO.

Concluziile raportului Greco sunt recomandări, a subliniat luni ministrul Justiției Tudorl Toader, “niciodată în limba română, o recomandare nu poate fi obligatorie. Acolo este vorba despre recomandări în procedura prealabilă. Noi suntem în faza în care se dezbat legile și dânșii ne arată standardele spre care trebuie să ne îndreptăm, arată ministrul Justiției.

Nu vă imaginați că vine corpul de experți de la GRECO, stabilește niște soluții după care la noi parlamentul se duce repede și le pune în aplicare. Ei dau niște recomandări, niște direcții de evoluție a legislației, după care vor reveni să vadă modul în care au fost transpuse, preluate. Uitați-vă în regulament, este un procent de 75%, alt procent de două treimi. Prin urmare a nu se înțelege că legea din România o scrie GRECO. Arată standardele, direcțiile de evoluție, a subliniat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Întrebat despre articolul 30 din regulamentul GRECO, care prevede ca membrii săi să se  conformeze recomandărilor din raportul de evaluare şi să le implementeze în totalitate în limita de timp stabilită de GRECO, ministrul spune că știe regulamentul și îl respectă în totalitate, însă cu privire la comunicatul oficial despre care se precizează în presă, Tudorel Toader a reiterat că nu exista un  astfel de document însă se pare ca a existat o corespondența electronică la nivel de secretariat, așa cum a transmis și într-o postare pe Facebook. Sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.