Acasă Politic Iohannis îi aminteşte lui Dăncilă

Iohannis îi aminteşte lui Dăncilă

DISTRIBUIȚI
foto: romania-actualitati.ro

­146337 – 17052018 –  Președintele Klaus Iohannis a taxat din nou, de la Sofia, într-o discuție cu jurnaliștii, atitudinea Guvernului Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei României la Ierusalim, scrie digi24.

Noi facem parte cu adevărat din Uniunea Europeană, că reușim să gafăm din când în când este iarăși adevărat”, a declarat președintele Iohannis. El a reproșat premierului că s-a dus în Israel fără a se consulta nici cu președintele, nici cu specialiști.

„O să evaluez această chestiune, dar să mai citească un pic legea și să se informeze de la sursa primară”, a spus Iohannis răspunzând întrebărilor jurnaliștilor în legătură cu reproșurile făcute de Liviu Dragnea că șeful statului nu se consultă și nu informează Guvernul și Parlamentul după ce participă la reuniuni externe.

„N-a fost nici război, n-a fost nici pace” între Palate, a mai afirmat președintele. „Nu stau să asist până când dăm cu oiștea în gard. Cred că este obligația mea să atrag atenția, să convoc la discuții. A, că celor de la PSD nu le place să le arate cineva oglinda, atunci să lucreze mai cu spor, mai bine”, a continuat preşedintele României.

Iohannis a explicat că pe subiectul ambasadei nu intrăm într-o logică de adversitate cu Statele Unite. „Îmi displace profund că sunt persoane în România care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între SUA și UE”, a mai declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a spus, pe de altă parte, că nu s-a pus problema ca liderii europeni reuniți miercuri și joi la Sofia să adopte o declarație referitoare la Ierusalim. El a spus că subiectul nu a fost abordat miercuri seara nici măcar în discuțiile particulare.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat și decizia Autorităţii Palestiniene de a-l chema pentru consultări pe ambasadorul din România, în urma participării ţării noastre la ceremoniile organizate înaintea mutării ambasadei SUA la Ierusalim. Șeful statului spune că lucrurile se vor rezolva de la sine. „Nu trebuie să exagerăm nici unii, nici alţii”, a spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.