Acasă Anchete Justitie CSM a amânat pronunțarea în cazul procurorului șef al DNA

CSM a amânat pronunțarea în cazul procurorului șef al DNA

DISTRIBUIȚI

146746 – 20062018 – Secția pentru procurori a decis, miercuri, să amâne pentru 27 iunie pronunțarea privind acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva Laurei Codruța Kovesi. Procurorul șef al DNA este cercetat pentru că a refuzat să se prezinte la Comisia specială de anchetă a Parlamentului.

Secția pentru procurori a CSM a amânat, pentru 27 iunie, pronunțarea în cazul Laurei Codruța Kovesi, potrivit unor surse din cadrul Consiliului.

Inspecţia Judiciară a exercitat, în luna aprilie, o acţiune disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, referitor la refuzul de a se prezenta în faţa Comisiei speciale de anchetă a Parlamentului. Raportul Inspecţiei a fost transmis Secţiei pentru Procurori a CSM.

”Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru manifestări care aduc atingere onoarei profesionale şi prestigiului justiţiei săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) şi ş) din Legea nr. 303/2004. În motivarea acţiunii s-a reţinut că procurorul şef al DNA a încălcat dispoziţiile explicite ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta în faţa Parlamentului României – Comisia specială de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din anul 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial şi de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie celelalte documente sau mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei”, susținea Inspecţia Judiciară, la acea vreme, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.