Acasă Politic Victor Negrescu: „Guvernul României este pregătit să gestioneze oricare dintre posibilele scenarii...

Victor Negrescu: „Guvernul României este pregătit să gestioneze oricare dintre posibilele scenarii de evoluție a negocierilor în procesul Brexit“

DISTRIBUIȚI

 147118 – 12072018 – Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a organizat miercuri, 11 iulie, dezbaterea la nivel de experți intitulată :„Brexit încotro? Perspectivele retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană și implicațiile pentru România“.

Evenimentul a urmărit inițierea unui schimb de opinii, deschis și constructiv, cu privire la o serie de aspecte privind evoluția procesului de negociere în ceea ce privește retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a salutat implicarea mediului academic și a celui asociativ în procesul de consultare publică, precum și disponibilitatea reprezentanților săi de a oferi puncte de vedere substanțiale care să fie integrate în procesul de reflecție derulat la nivel instituțional privind fundamentarea acțiunilor Guvernului României în contextul Brexit.

„România trebuie să își folosească în continuare toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la nivelul așteptărilor cetățenilor și în deplin acord cu obiectivele sale în context european. În acest sens, aceste procese de consultare pe care le-am demarat încă de la preluarea mandatului joacă un rol important, iar discuțiile cu partenerii din mediul academic și asociativ au generat multe idei și observații consistente, care completează într-un mod eficient abordarea instituțională“, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat a făcut totodată o scurtă trecere în revistă a stadiului negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit privind Brexit, evidențiind progresele semnificative înregistrate, dar reliefând în același timp necesitatea intensificării eforturilor în vederea agreării în integralitate a acordului de retragere.

„Toate eforturile noastre sunt canalizate către îndeplinirea obiectivului general al României și al Uniunii Europene de a încheia un acord care să asigure retragerea ordonată și predictibilă a Marii Britanii. Cu toate acestea,  Guvernul României are responsabilitatea de a fi pregătit pentru oricare dintre posibilele scenarii de evoluție a negocierilor. În acest sens, am reiterat necesitatea inițierii măsurilor adecvate pentru a limita impactul retragerii Marii Britanii asupra cetățenilor români și a mediului de afaceri“, a subliniat demnitarul român.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.