Acasă Externe Ana Birchall vorbește despre „importanța identificării unor soluții privind drepturile etnicilor români...

Ana Birchall vorbește despre „importanța identificării unor soluții privind drepturile etnicilor români din Ucraina”

DISTRIBUIȚI

  150465 – 21052019 – Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat luni, 20 mai 2019, la ceremonia de învestitură a președintelui ales al Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, care a avut loc la Kiev, în cadrul unei ședințe a Radei Supreme a Ucrainei.

            Cu ocazia prezenței la Kiev, oficialul român a avut o întrevedere bilaterală cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, căruia i-a transmis, din partea președintelui României, a prim-ministrului, a guvernului și a poporului român, felicitări pentru alegerea în funcția de președinte al Ucrainei și succes în îndeplinirea mandatului încredințat de poporul ucrainean. ”Sunt onorată să transmit cele mai sincere felicitări domnului Volodîmîr Zelenski, președintele ales al Ucrainei, și mult succes în îndeplinirea mandatului prezidențial. Am reiterat sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional”, a declarat oficialul român, potrivit unui comunicat de presă.

            ”Consolidarea securității în regiunea Mării Negre reprezintă un obiect comun. Ne dorim, în egală măsură, valorificarea potențialului de cooperare dintre țările noastre”, a adăugat vicepremierul Ana Birchall.

            Totodată, oficialul român a abordat situația drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina, subliniind rolul de punți de legătură al minorităților între cele două țări.

Cei doi oficiali au evidențiat importanța identificării unor soluții privind drepturile etnicilor români din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.