Acasă Externe Grup de lucru privind cooperarea în domeniul militar între Chișinău și Tiraspol?

Grup de lucru privind cooperarea în domeniul militar între Chișinău și Tiraspol?

DISTRIBUIȚI

 151255 – 31072019  –  Biroul pentru Reintegrare propune crearea unui nou grup comun de lucru cu Tiraspolul în domeniul militar, care va avea drept scop prevenirea unor incidente în Zona de securitate a anunțat Vasili Șova, vicepremierul Guvernului Republicii Moldova pentru Reintegrare, informează radiochisinau.md.

De asemenea, Chișinăul speră că începând cu anul viitor vor fi lansate discuțiile privind reglementarea politică a conflictului transnistrean. Experții exprimă însă îngrijorări în privința cooperării în domeniul militar cu Tiraspolul, mai anunță sursa citată.

Formarea unui astfel de grup de lucru privind cooperarea în domeniul militar între Chișinău și Tiraspol ar presupune recunoașterea de facto a structurilor paramilitare din stânga Nistrului și comportă un șir de riscuri pentru Republica Moldova, consideră analistul politic, Anatol Țăranu: ”Această inițiativă a dlui Șova vine cumva să legifereze existența acestor unități paramilitare în stânga Nistrului. Pentru mine, la prima analiză, această inițiativă este foarte riscantă”, a afirmat Anatol Țăranu, citat de radiochisinau.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.