Acasă Politic Nicoleta Pauliuc, senator PNL de Ilfov: Limitarea numărului de călătorii gratuite le...

Nicoleta Pauliuc, senator PNL de Ilfov: Limitarea numărului de călătorii gratuite le va ridica probleme studenților la alegerile locale din 2020

DISTRIBUIȚI

151109 – 17072019 –      Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că, la rectificarea bugetară, PSD ia în calcul reducerea biletelor CFR gratuite pentru studenți. Banii astfel economisiți la buget sunt o picătură într-un ocean, dacă ne raportăm la potopul de pomeni electorale anunțate de principalul partid de guvernământ pentru a se salva în 2020. Este clar că măsura reducerii biletelor CFR este una represivă – că puterea vrea să îi ardă la buzunare pe tinerii care au votat masiv anti-PSD, este de părere senatorul PNL de Ilfov Nicoleta Pauliuc.

”La alegerile din 26 mai, peste 240.000 de cetățeni, dintre care mulți studenți, au votat în București pe liste suplimentare. Limitarea numărului de călătorii gratuite le va ridica probleme studenților la alegerile locale de anul viitor. Puțini dintre aceștia se vor deplasa la vot, din centrele universitare către localitățile de domiciliu, pe banii lor. Iată cum PSD se pregătește să obțină avantaje electorale, îngrădind mobilitatea tinerilor care s-au prezentat la vot pentru a sancționa actuala putere. Măsura restrângerii gratuității CFR pentru studenți este cu atât mai îngrijorătoare cu cât numărul absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat este în scădere (în acest an, 3 din 5 tineri care au terminat liceul au promovat examenul de bacalaureat), iar numărul celor care pleacă în străinătate, la studii sau la muncă, după absolvirea liceului a crescut alarmant. Ce urmează să mai facă PSD? Oare se vor atinge și de bursele studenților?”, întreabă Pauliuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.