Acasă Social O nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT în București și Ilfov 

O nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT în București și Ilfov 

DISTRIBUIȚI

 151126 – 18072019 –    În perioada 18 – 30 iulie 2019 are loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT în municipiul București și județul Ilfov, după cum urmează:

  • 07.2018 în intervalul orar 10:00-12:00 – Sectorul 6 și orașul Otopeni;
  • 07.2019 în intervalul 10:00-12:00 – București: Sectoarele 4 și 5, Ilfov: Cornetu, Măgurele, Dărăști;
  • 07.2019 în intervalul 10:00 – 12:00 – Ilfov: Glina, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști, Măgurele, Cornetu, Bragadiru, Clinceni, Domnești, Ciorogârla, Copăceni, Balotești, Chiajna, Dragomirești-Vale, Chitila, Mogoșoaia, Corbeanca;
  • 07.2019 în intervalul 09:00 – 12:00 – București: Sectoarele 2, 3 și 5; Ilfov: Pantelimon, Cernica, Dascălu, Afumați, Petrăchioaia, Tunari, Otopeni, Balotești;
  • 07.2019 în intervalul 09:00 – 12:00 – mesaje către localitățile de la limita municipiului București și a județului Ilfov;
  • 07.2019 în intervalul 10:00 – 12:00 – întreg teritoriul București-Ilfov;
  • 07.2019 în intervalul 09:00 – 12:00 – întreg teritoriul București-Ilfov;
  • 07.2019 în intervalul 09:00 – 12:00 – întreg teritoriul București-Ilfov;

Activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție” . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU si structurile sale teritoriale, ISU București-Ilfov recomandă cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Din momentul operaționalizării Sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) și până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție.

Ce este Sistemul RO-ALERT?

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră. Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se afla in acele zone.

Când se transmit mesaje RO-ALERT?

Mesajele sunt difuzate doar in situatii majore de urgenta, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Ce tipuri de telefoane recepționează mesajele RO-ALERT?

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte.

Nu este nevoie sa aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.

Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu sistemul RO-ALERT sunt disponibile in secțiunea Configurare telefon, de pe portalul www.ro-alert.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.