Acasă Anchete Interne DGA sprijină în continuare lupta anticorupție din Republica Moldova

DGA sprijină în continuare lupta anticorupție din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

151125 – 18072019 –   La Chișinău a avut loc cel de-al șaptelea comitet director al proiectului de twinning “Sprijin pentru întărirea capacităţii operaţionale a agenţiilor de aplicare a legii din Republica Moldova în domeniul investigării infracţiunilor de corupţie”, ocazie cu care au fost discutate detalii legate de implementarea activităților ce revin fiecărei instituții implicate inclusiv beneficiarilor.

Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană, este implementat de un consorțiu format din România, prin Direcția Generală Anticorupție, Lituania și Finlanda, are un buget de 1.000.000 euro și o durată de implementare de 24 de luni.

Obiectivul general al proiectului este întărirea capacităților instituționale ale Centrului Național Anticorupție, Biroului Procurorului Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General de Poliție și Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Până la această dată, România, prin Direcţia Generală Anticorupţie, a furnizat expertiză în ceea ce privește dezvoltarea de studii și evaluarea riscurilor la corupție. Totodată, a efectuat activități de evaluare a cadrului instituțional de referință al Republicii Moldova și practicilor de realizare a testelor de integritate ca parte a stabilirii unor noi proceduri instituționale de integritate. De asemenea, a instruit personalul acestor agenții cu privire la prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului, dar și pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și de prezentare a rezultatelor activităților specifice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.