Acasă Politic Tăriceanu: România va sprijini în continuare aspirațiile europene ale Republicii Moldova

Tăriceanu: România va sprijini în continuare aspirațiile europene ale Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

150957 – 02072019 –     Preşedintele Senatului,  Călin Popescu-Tăriceanu, a avut marți, 2 iulie a.c., o întrevedere cu Maia Sandu, prim-ministrul guvernului Republicii Moldova, aflată într-o vizită oficială în România.

            În deschiderea discuției, președintele Senatului a felicitat-o pentru votul de încredere primit din partea legislativului din Republica Moldova și a asigurat-o de sprijinul autorităților române în îndeplinirea mandatului său.

            Demnitarul român a arătat că relația cu Republica Moldova continuă să fie pentru România o prioritate de prim rang și a evidențiat rolul României în susținerea parcursului european al acesteia.

            Totodată, președintele Senatului a accentuat importanța aprofundării dialogului dintre cele două parlamente în legătură cu drumul european al Republicii Moldova și a menționat, în context, înființarea și activitatea în Parlamentul României a unei comisii dedicate integrării europene a  Republicii Moldova. De asemenea, a precizat că Parlamentul României a adoptat recent o declarație privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău, menționând că există așteptări pentru un angajament ferm al acestuia în continuarea parcursului european, inclusiv în direcția implementării Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

            Oficialul român a arătat că, pentru asigurarea ireversibilității procesului de integrare europeană, este necesară continuarea reformelor interne, cu respectarea principiilor democratice și a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor Republicii Moldova.
            În cadrul discuțiilor a fost abordată și tema cooperării bilaterale pe anumite proiecte de importanță strategică, în special cele privind interconectarea energetică, despre care președintele Senatului a declarat că rămân printre cele mai importante pârghii ale avansării Parteneriatului Strategic.

            În încheiere, oficialul român a reafirmat că România, în calitatea sa de vecin de încredere care împărtășește o comunitate de limbă, cultură și istorie, va sprijini în continuare aspirațiile europene ale Republicii Moldova și eforturile sale privind realizarea reformelor democratice necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.