Acasă Externe Droguri printre banane

Droguri printre banane

DISTRIBUIȚI

151415 –19082019  –   Peste 3.000 de cutii în care erau ascunse droguri printre banane ar fi ajuns în România.

Bulgarii au descoperit 75 de kilograme de cocaină în cutii de banane depozitate într-o hală din portul Burgas, la Marea Neagră. Autorităţile din ţara vecină au stabilit că mii de cutii au fost deja exportate în România.

Drogurile, cu valoarea de peste 2,5 milioane de euro pe piața neagră, au fost descoperite întâmplător de muncitorii care descărcau fructe. Cocaina se afla în pachete de câte 2,5 kg, ascunse în așa fel încât, la deschiderea cutiilor, doar bananele erau la vedere. Pachetele erau învelite în folie metalică, pentru a nu fi depistate de scanerele cu raze X. Cutiile fuseseră aduse cu vaporul din Ecuador, via Italia. Întreaga încărcătură a ajuns în portul Burgas pe 27 iulie.

Kaloian Kaloianov, reprezentant local al Ministerului de Interne: ”Urmărim acum întreaga încărcătură de 400 de tone, trimisă către diferite destinații. Dar, până în prezent, nu am găsit alte cantități”.

Ancheta e în plină desfășurare în Bulgaria. În acest moment sunt interogați martorii. După cum afirmă autoritățile, s-a dat de urma unui singur export din întreaga cantitate.

Georgi Chinev, procurorul șef din Burgas:3.240 de cutii au fost exportate în România. Asta s-a stabilit până acum”. S-a stabilit și proveniența bananelor: sunt produse în 32 de ferme din Ecuador. Și acolo se face anchetă. – sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.