Acasă Anchete Șofer bulgar arestat pentru că a încercat să transporte prin PTF Calafat...

Șofer bulgar arestat pentru că a încercat să transporte prin PTF Calafat droguri în valoare de opt milioane de lei

DISTRIBUIȚI

 172205 – 24052024 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, au depistat într-un camion condus de un cetăţean bulgar aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină. La propunerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a admis arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 23.05.2024, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani.

Acesta circula pe ruta Bulgaria–Germania și transporta sticlă, conform documentelor prezentate.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu omologii bulgari au descoperit în interiorul cabinei, disimulate în capitonaj, mai multe cutii de plastic (caserole) în care se afla o substanță solidă sub formă de cristale.

În cauză, au fost sesizaţi polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, iar în urma inventarierii au fost descoperite 40 cutii din material de plastic ce conțineau cantitatea totală de aproximativ 40 kg de substanță, în valoare de aproximativ 8 milioane lei.

În aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea șoferului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.