Acasă Economie Firma Uttis Industries, din Vidra, amendată cu 2.500 pentru încălcarea legii privind...

Firma Uttis Industries, din Vidra, amendată cu 2.500 pentru încălcarea legii privind protecția datelor personale

DISTRIBUIȚI

151329 – 07082019  –  Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal () a amendat cu 11.834 lei (2.500 euro) firma Uttis Industries din localitatea Vidra, judeţul Ilfov, pentru folosirea unor camere de supraveghere fără informarea angajaţilor şi afişarea datelor personale la avizierul societăţii.

”Autoritatea Naţională de Supraveghere a aplicat sancţiunea ca urmare a unor sesizări din data de 21.03.2019 prin care se semnala faptul că UTTIS INDUSTRIES SRL are instalate camere de supraveghere video, fără a efectua informarea legală privind supravegherea video, precum şi faptul că acesta a dezvăluit în mod ilegal numele şi CNP-ul salariaţilor, prin afişarea acestor date personale la avizierul societăţii”.

Sancţiunile au fost aplicate pentru că Uttis nu a putut face dovada informării persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal/imagini prin intermediul sistemului de supraveghere video, începând cu anul 2016. De asemenea, firma a fost amendată pentru dezvăluirea CNP-ul angajaţilor la avizier.

Sancțiunile au fost aplicate operatorului deoarece nu a putut face dovada realizării informării persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal/imagini prin intermediul sistemului de supraveghere video, pe care o realiza începând din anul 2016, a efectuat dezvăluirea CNP-ul angajaţilor, prin afișarea Referatului pentru instruirea personalului autorizat ISCIR aferent anului 2018 la avizier societăţii și nu a putut face dovada legalității prelucrării CNP-ului, prin dezvăluire, potrivit art. 6 RGPD.

Autoritatea a aplicat sancțiunea ca urmare a unor sesizări din data de 21 martie 2019.

Aceasta este cea de a patra amendă acordată pe legislaţia legată de protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

Prima companie sancţionată, în luna iunie, a fost Unicredit, pentru că a transmis date personale ale clienţilor către alte persoane. Amenda s-a ridicat la 613.912 lei, adică circa 130.000 euro.

Ulterior, Autoritatea a sancţionat World Trade Center din Bucureşti pentru că a lăsat persoane neautorizate să fotografieze o listă cu datele personale ale clienţilor care luau micul dejun în hotel. Amenda a fost de 71.028 lei, adică aproximativ 15.000 de euro.

O amendă de 14.173 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro a fost acordată şi firmei Legal Company&Tax Hub pentru divulgarea neautorizată şi accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale persoanelor care au efectuat tranzacţii pe site-ul avocatoo.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.