Acasă Politic PSD, plângere penală împotriva unor reprezentanți ai PNL

PSD, plângere penală împotriva unor reprezentanți ai PNL

DISTRIBUIȚI

151390 –14082019  –   PSD condamnă, într-un comunicat de presă, ”modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară”. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi ”falsificat” datele financiare și că ar fi ”furat 10% din PIB” sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională. Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social, seusțin social-democrații.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală. Afirmația că acest document ar fi fost ”falsificat” de un membru al guvernului ”este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL”.

PSD va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL ”care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.