Acasă Social Aparare Rocadă la MApN

Rocadă la MApN

DISTRIBUIȚI

151391 –14082019  –   Rocadă la Ministerul Apărării Naționale: Nicolae Nasta a fost eliberat din funcția de șef al Departamentului pentru politica de Apărare, planificare și relații internaționale din cadrul Ministerului Apărării Naționale și numit secretar de Stat și șef al Departamentului pentru armamente, în locul său fiind numit Doru-Claudian Frunzulincă, care până acum conducea Departamentul pentru armamente, tot din postura de secretar de stat. Deciziile premierului Viorica Dăncilă au fost publicate în Monitorul Oficial.

În ultimii cinci ani, Doru Frunzulică, care a trecut și pe la UNPR, a fost europarlamentar. El fusese numit secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Armamente la 5 iulie 2009.

Doru Frunzulică a fost și la UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, în perioada 2014-2016, după care s-a întors la PSD.

Nicolae Nasta are o avere impresionanta, care constă în multe terenuri și case în județul Ilfov. De altfel, s-a remarcat prin legăturile sale cu personaje controversate din Ilfov, potrivit Hotnews.ro. În declarația de avere a trecut un împrumut de 245.000 euro acordat omului de afaceri Valentin Vasilescu, cercetat de DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

În legislatura trecută, Nicolae Nasta a fost senator de Ilfov, mai întâi ca membru PNL, migrând apoi la PLR, partid înființat de Călin Popescu-Tăriceanu, care în 2015 s-a transformat în ALDE dupa fuziunea cu PC. În 2017 a fost secretar general al ALDE, post ocupat acum de Daniel Chițoiu.

Figurează ca asociat la firma Neidco 84 SRL.

Potrivit declarației de avere din 2018, este proprietar asupra a 11 terenuri agricole, forestiere și intravilane în județul Ilfov și în Predeal. Dintre acestea, patru sunt intravilane. Tot în județul Ilfov, mai deține trei case de locuit de 182 mp, 197 mp și 290 mp. – sursa: Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.