Acasă Cultura/Media Salonul Internațional de Carte Bookfest la Chișinău

Salonul Internațional de Carte Bookfest la Chișinău

DISTRIBUIȚI

151399 –14082019  –  Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” sprijină și anul acesta, în calitate de coorganizator, ,,Salonul Internațional de Carte Bookfest’’ Chișinău, ediția a 4-a, ca și în edițiile anterioare.
,,Salonul de Carte Bookfest’’, 2019, prin ediția a 4-a, confirmă setea de carte și cultură românească a celor de dincolo de Prut. În cadrul evenimentului de anul acesta se cuprinde și Sărbătoarea Zilei Limbii Române, 31 august, o zi în care cu emoție sfântă și reală vibrație sufletească facem o reverență limbii române, element de unitate identitară și de permanent respect pentru toți cei care ne-au lăsat-o moștenire, cu mult sacrificiu.
Sunt convins că și anul acesta, ,,Salonul de carte Bookfest’’, 2019, de peste Prut, va transforma Chișinăul în capitala culturii scrise românești. În carte găsim gânduri, trăiri, sentimente, adevăruri. Ea ne face să călătorim în trecut și în prezent, de aceea este cu adevărat temelia identitară a sufletului românesc.’’ – a declarat conf. univ. dr. Nicolae Brânzea, Director General delegat al Institutului ,,Eudoxiu Hurmuzachi’.

,Salonul de Carte Bookfest’’ revine la Chișinău, între 28 august și 1 septembrie 2019, cu o nouă ediție, la Pavilionul Central al Moldexpo. În cele cinci zile, cele mai importante edituri din România îi așteaptă pe cititorii din Republica Moldova cu o bogată ofertă editorială.
În cadrul celei de-a 4-a editii a Salonului de carte Bookfest, vizitatorii îi vor putea întâlni pe cei mai îndrăgiți autori ai momentului și vor putea descoperi cele mai importante titluri ale literaturii române contemporane, de asemenea o librărie Cărturești se va deschide în premieră la Chișinău.

Unul dintre obiectivele acestui eveniment este facilitarea accesului cititorilor din Republica Moldova la cunoaștere, educare, informare și studiu in limba română, în contextul în care există un raport inegal între cartea de limbă română și cea în limba rusă, care domină spațiul culturii scrise din stânga Prutului.

Salutăm participarea pentru prima dată la „Salonul Internațional de Carte Bookfest’’ Chișinău a Asociatiei Inginerilor si a Academiei de Științe Tehnice din România ( AGIR). Cărțile care nu vor fi vândute în cadrul evenimentului vor fi donate Universității Tehnice din Chișinău.
Organizatorii Bookfest Chișinău sunt: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi,, pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Asociația Editorilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.