Acasă Externe Agenda Europeana 476 de potențiale victime ale traficului de persoane identificate în cadrul amplei...

476 de potențiale victime ale traficului de persoane identificate în cadrul amplei operațiuni europene EMPACT (LS-JAD) 2019

162 de arestări și 111 noi investigații în acțiunile comune împotriva traficului de persoane

DISTRIBUIȚI

152069 – 18102019 – În perioada 16-25 septembrie, Europol a coordonat Zilele de acțiune comună la scară largă EMPACT (LS-JAD) 2019. Acțiunile au vizat combatrea traficului cu droguri sintetice și substanțe psihoactive noi, traficul de persoane, migranția ilegală, frauda de documente și infracțiuni de mediu. Au fost implicate autoritățile de aplicare a legii din statele membre UE, țări terțe și organisme ale UE (25 de state membre – Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia , Slovacia, Spania, Suedia, Regatul Unit și Elveția, Europol, Eurojust, Frontex și EFCA)

Prin eforturile comune ale autorităților de aplicare a legii din 23 de țări (Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Regatul Unit) și Elveția), împotriva traficului de persoane pentru exploatare sexuală și cerșit forțat conduse de Austria și Spania, au fost vizate rețele implicate în traficul de ființe umane pentru exploatare sexuală și cerșetori forțați activi în toată Europa. Au fost identificate 476 de victime potențiale ale traficului de persoane

Au fost verificate peste 124.000 de persoane, 29.000 de vehicule și 3.500 de adrese suspectate suspectate că facilitau exploatarea. Cluburile de noapte, bordelurile, apartamentele private, saloanele de masaj, punctele fierbinți cunoscute pentru cerșit și pickpocketing au fost printre locațiile verificate, precum și gări, aeroporturi, puncte de trecere a frontierei maritime și terestre.

Principalele rezultate ale loviturii din rețelelor de trafic de persoane arată:
476 de victime identificate (dintre care 16 minori), 162 de suspecți arestați (41 pentru trafic de persoane) și 20 de documente contrafăcute confiscate.
De asemenea, au fost deschise 111 noi investigații.

În cadrul acțiunilor LS-JAD care vizează traficul de droguri și persoane, migranția ilegală și criminalitatea ecologică au fost operate 561 de arestări, droguri confiscate în valoare de 85 de milioane de euro, 1,1 milioane de țigarete și 1.223 kg de tutun confiscate;
De asemenea, au fost descoperite 129 documente falsificate/contrafăcute/utilizate greșit, 2.471 pescuit ilegal 116 specii protejate au fost confiscate și au fost începute 451 noi investigații. În acțiune au fost implicați 50.000 de polițiști care au verificat 376.000 persoane, au controlat 718.000 de controale de persoane, mijloace de transport, pachete poștale, locuințe și depozite.

În calitate de hub european pentru cooperarea în domeniul aplicării legii, Europol a coordonat operațional acțiunea EMPACT (LS-JAD) 2019, asigurând schimbul securizat de informații, verificarea încrucișată a bazelor de date și analizele operaționale, precum și asistență operațională la fața locului.

Zilele de Acțiune Comună EMPACT 2019 fac parte din activitățile operaționale planificate în cadrul ciclului de politici al UE. Alte șase zile de acțiune comună EMPACT au avut loc până în 2019.
Două din ultimele zile de acțiune comună – JAD Danube 4 și JAD Balkans de Vest, au dus la 301 arestări și numeroase confiscări, inclusiv 163 de documente falsificate sau falsificate, 57 de arme și arme de foc și mai mult de 900 de muniții.
Ciclul politic anterior a fost marcat de operațiunile de succes Dragon Dragon 2017 (2017), Ciconia Alba (2016), Blue Amber (2015) și Archimedes (2014).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.